Hét hasznos kérdés a megcsalás utáni újrakezdésekhez

Hét hasznos kérdés a megcsalás utáni újrakezdéshez

 

Image result for couple problem sofa

[fb_button]

Mi az a 7 kérdés, amit érdemes megfontolni megcsalás után, azoknak, akik szeretnék újrakezdeni a kapcsolatukat?

1) Lezárult-e a külső viszony?

Azaz, tart-e még a kapcsolat fizikailag? Tart-e még a kapcsolat lelkileg, érzelmi szinten?

Nagyon sokszor találkozom azzal, hogy a megcsalt fél hatására egy sms-el vagy egy levélváltással vagy egy találkozással sikerül csak lezárni a külső viszonyt. A kérdés az, hogy a hűtlen fél ott legbelül le tudta így zárni a kapcsolatot magában? Nagyon nehéz az újrakezdés, abban az esetben, hogy ha a szeretői viszony nem zárult le rendesen.

2) Mi volt az a fő ok, ami a kapcsolatban ott volt vagy hiányzott, és ami miatt a külső viszony kialakulhatott?

Érdemes ilyen szempontból végig gondolni a megcsalás okát. Tehát mi volt az a fő ok, ami miatt ez elindulhatott és ez létrejöhetett?

3) Mi az a rész, amivel ön járult hozzá a megcsaláshoz?

Tehát mi az a rész, amit ön tett hozzá, hogy ez kialakult? Akár megcsalt, akár hűtlen fél valaki, mind a két oldal hozzá tud tenni valamit. És, hogy magunknak érdemes ezt föltenni, hogy mi mit tettünk hozzá vagy mit nem tettünk hozzá a kapcsolathoz, ami miatt a megcsalás kialakult.

4) Vajon a párunk mivel járult hozzá a külső viszonyhoz?

Mi az a rész, amit ő rontott el, mi az a rész, amit ő tett hozzá vagy mi az, amit nem tett meg és ezért alakult ki a megcsalás. Tehát a párom mivel járult hozzá?

5) Mi az a gyerekkorból hozott hiány, sérülés, amit a hűtlen fél pótolni, kezelni próbált a külső viszonyában?

A megcsalás soha nem arról szól csak, hogy valami hiányzik a kapcsolatból. Nem csak arról szól, hogy valamelyik fél valamit nem megfelelően nyújtott a szerelmi kapcsolatban. Sokkal inkább arról szól, hogy a hűtlen fél egy mélyebb hiányt próbál pótolni a külső viszonyban. Hogy mi ez? Akit ez jobban érdekel, a hűtlenség mélyebb okáról ebben a cikkemben is írok.

6) Mint ember fontosak vagyunk-e egymásnak?

Nagyon sokan próbálják újrakezdeni a kapcsolatukat. Sok párnál látom, hogy a második próbálkozást részben azért akarják, mert az eszükkel úgy gondolják, hogy így illik. Sok az összetartó erő:

  • közös gazdasági élet,
  • közös ház,
  • közös hitel,
  • gyerekek,
  • közös barátok.

De hogy én az gondolom, hogy a megcsalás utáni újrakezdésnek akkor van igazán értelme, hogy ha emberként fontosak vagyunk egymásnak.

Tegyük föl hát a fenti kérdést: ha egymás szemébe nézünk őszintén, akkor ott van-e még a szeretet és a tűz? Az a fajta tűz, ami a kapcsolat jó időszakaiban megvolt?

7) Akarjuk-e mindketten?

Egy házasságban nem egyforma szinten szoktuk akarni a változást. Mindig nagyon nagy csoda és olyankor én is összeteszem a két kezem, amikor egy olyan házaspár jelentkezik be, akik egyformán, teljes tudatossággal, azonos erővel akarják megoldani a házasságuk problémáját. Mert egy hűtlenség után az újrakezdésnek elengedhetetlen feltétele, hogy mindketten akarják a változást.

/ forrás: https://hutlenseg.hu /[fb_button]

Üdv! Humorlapunk teljesen ingyenes mindenkinek. Ha megteheted egy lájkkal vagy megosztással segítsd a fennmaradásunkat ! Köszönjük :)